De beste oplossing voor de regel? Ontdek de voordelen van de menstruatiecup

Wist je dat er jaarlijks wereldwijd 94.500.000.000 tampons en maandverband worden weggegooid? Het debat over intieme hygiëneproducten voor vrouwen staat vandaag op de voorgrond, ten eerste vanwege de hoge kosten voor vrouwen (deze producten hebben, ondanks dat ze van essentieel belang zijn, een btw van 21%), en ten tweede vanwege hun negatieve impact. op het milieu. Om deze reden zijn er steeds meer voorstanders van een nieuwe ecologische en goedkope methode om een ​​einde te maken aan de problemen rond menstruatie: de menstruatiecup. Kent u het?

Wat is de menstruatiecup?

De menstruatiecup is een hypoallergene siliconencontainer die tijdens de menstruatiedagen in de vagina wordt ingebracht om de afscheiding te deponeren. Het is flexibel, dus zodra het is ingebracht, gaat het volledig open totdat het is afgedicht aan de vaginale wanden en zo verliezen voorkomt. Om het te verwijderen, moet het, wanneer het vol is, licht met uw vinger in de beker knijpen totdat u het vacuüm dat door de afdichting wordt veroorzaakt, doorbreekt en voorzichtig aan de steel aan de onderkant trekken.

Het is niet nodig om het te verwijderen om naar de badkamer te gaan, hoewel het wel nodig is om seksuele relaties te hebben. Het kan in het begin wat oefenen om het aan te trekken, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat het zowel gemakkelijk aan en uit te trekken is.

De markt biedt verschillende maten van het product. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van de juiste maat zijn de anatomie van het vaginale kanaal, of er een vaginale bevalling is uitgevoerd, de tonus van de bekkenbodemspieren en de hoeveelheid menstruatie. Voorstanders van de menstruatiecup beweren dat het de definitieve oplossing is om met de regel om te gaan, omdat het veel geld bespaart (het is ongeveer 10 jaar herbruikbaar als het na elk gebruik correct wordt gereinigd en gesteriliseerd) en het is ook veel comfortabeler dan tampons of kompressen. Dit zijn dus de voordelen van de menstruatiecup, volgens de vrouwen die het gebruiken:

Het is comfortabeler omdat het zich perfect aanpast aan het vrouwelijk lichaam.

U hoeft niet op de hoogte te zijn van het dragen van kompressen of tampons in uw tas.

Je kunt het voor de aankomst van de periode aandoen, om voorbereid te zijn.

Het is een grote economische besparing, aangezien dezelfde menstruatiecup ongeveer 10 jaar wordt gebruikt. De gemiddelde prijs van de menstruatiecup ligt rond de € 30 en als je bedenkt dat elke vrouw tijdens haar vruchtbare leven ongeveer 10.000 kompressen en tampons gebruikt, hoef je alleen maar te rekenen!

Er zijn geen lekken van menstruatie of geuren naar buiten.

Het kan 12 uur lang worden gebruikt, zelfs ‘s nachts.

Het is ideaal voor sport, reizen of het beoefenen van activiteiten waarbij het niet mogelijk is om maandverband of tampons te vervangen.

More Stories
Handige tips en eenvoudige recepten om thuis babyvoeding te bereiden