Geprefabriceerde huizen, de oplossing van de toekomst?

Wat is een prefab huis

Om te beginnen is het handig om onderscheid te maken tussen geprefabriceerde huizen en modulaire huizen. Een geprefabriceerd huis is een huis dat volledig in een industrieel magazijn is gebouwd en vervolgens is verplaatst naar de uiteindelijke locatie, waar het na een kort bouwproces permanent is geplaatst, waar het op de grond staat en de voorzieningen zijn aangesloten op het lokale netwerk . In tegenstelling tot stacaravans (zoals een woonwagen bijvoorbeeld), zijn gefabriceerde huizen onroerend goed en moeten ze voor altijd blijven staan.

Ontkracht mythes over gefabriceerde huizen

Er zijn tal van vooroordelen over geprefabriceerde huizen, alsof het feit dat ze in een werkplaats zijn gebouwd geen “echte” huizen zijn, of noodzakelijkerwijs een slechtere kwaliteit moeten vertonen. Maar de waarheid is dat er niets verder van de realiteit is, aangezien het in de meeste gevallen onmogelijk is om een ​​onderscheid te maken tussen een geprefabriceerd huis en een huis dat dat niet is, er zijn gevallen van geprefabriceerde huizen met absoluut luxe afwerkingen.

Voor- en nadelen van geprefabriceerde woningen: snelheid van uitvoering, naleving van deadlines en budgetten, duurzaamheid, terreinbepaling, geen improvisatie en verkrijgen van vergunningen.

Moet ik een gefabriceerd huis kopen?

Bij het analyseren van de details kan worden gezegd dat er omstandigheden zijn waarin het ten zeerste wordt aanbevolen om te kiezen voor een geprefabriceerde woning: in wezen die waarin de bouwtijd een bepalende factor is. Een andere mogelijkheid is dat de klant bereid is een bepaalde kwaliteit op te geven in het streven naar een kritische prijsdaling. Het kan ook een aantrekkelijke optie zijn als u een perceel heeft gekozen dat ver van de bewoonde wereld ligt, vanwege de besparingen die dit met zich meebrengt in termen van materiaaltransport en het onderhouden van arbeiders ter plaatse.

More Stories
Zet de keuken op orde